Сајам наутике, лова и риболова, специјализован за пловила свих врста, опрему за лов и риболов, спортове на води и роњење, наутичку, камп и „outdoor“ опрему, ове године слави јубилеј од 40 година.

Сајам наутике, лова и риболова сваке године окупља све више и излагача и посетилаца, а рекордних 10 хиљада посетилаза, за четири дана, забележено је 2017. године. На прошлогодишњој манифестацији, ова ексклузивна смотра пловила и комплетне пратеће опреме, прошле године заузела је највећу халу – 1, док су учесници излагачи који се баве ловом и риболовом заузели халу 4, у којој остају и ове године због још већег интересовања.

Међу експонатима Сајма наутике све више је ексклузивних јахти, глисера, једрилица, чамаца, бродских и ванбродских мотора, наутичке и остале опреме за спортове на води, којима могу могу да позавиде и озбиљне морске монденске марине и туристичке дестинације. Уз традиционалну берзу половних пловила, заљубљеницима у воду сваке године се представљају познате регате, сплаварења и остали водни потенцијали Србије, док су екологија и безбедност на води постале неизоставне теме.

Посебан акцент се ставља на сегмент лова и риболова, који сваке године заузима све значајнију позицију, где се могу видети велики али и мали дистрибутери и произвођачи опреме за ова два хобија или спорта, како за кога.
Поред овога, посетиоци ће имати прилику да виде богат пратећи садржај који се састоји од стручних предавања и изложби, а у коме учествују наши познати музеји и институције, али и уметници.