Традиционална манифестација која прати ауто-мото хепенинге Београдског сајма, овог пута ДДОР БГ Кар Шоу 08 и 16. Мотопешн, међународна смотра и парада олдтајмера „Меморијал принца Томислава Карађорђевића“, одржана је 24. марта на платоу испред управне зграде.

Због иновираног концепта представљања олдтајмера, на отвореном простору представило се око 40 модела старијих годишта, али још увек у сећању млађих генерација возача, попут разних варијанти и годишта „фића“ (чак осам возила), „фолксваген-буба“, „дијана“, „спачека“, једног „ситроена-ајкуле“, чак и „југа“ или „реноа 4“… направљених претежно између педесетих и седамдесетих година прошлог века.

Петнаестак олдтајмера у правом смислу те речи овог пута је смештено у Хали 2, у формату изложбе која у организацији Олдтајмер клуба Београд траје за све време ове манифестације. Међу њима се нашао и један „максвел“ из 1913 (претеча „крајслера“), први пут у Београду и један од светских раритета. Изложен је и камион „пакард модел е“ из 1915, који је српска војска користила током пробоја Солунског фронта.

У овом сегменту додатну пажњу посетилаца привукли су и кабриолет „АЦ цобра“, „олдсмобил катлес“, „бјуик спешал“, „крајслер њу јоркер“, „волво 544“ и још десетак модела из периода између два светска рата и непосредно после Другог светског рата.

СЕРВИСНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ

Сајмови аутомобила и мотоцикала на Београдском сајму трају све до 27. марта. До 26. марта радно време је од 10 до 20 часова, а 27. марта од 10 до 19 часова.

Цена појединачне улазнице 500 динара, групне 400, за организоване посете студената и ђака 300 динара. Цена паркинга за аутомобиле у кругу Сајма је 150 дин/час.