Други дан трибинског програма на Београдском сајму почео је у 13 часова трибином посвећеном Бориславу Пекићу.

На тему „А ко је појео скакавце? – деведесет година од рођења Борислава Пекића“ говорили су Гојко Божовић, Небојша Брадић, Слободан Владушић и модератор Владан Бајчета.

Потом су „Пронађене у преводу“ о преводилаштву и писцима, језику и свему што се налази „између редова“ дискутовале Силвија Монрос и Ана Ристовић.

Трећа трибина „Периодизација савремене српске књижевности“ начела је тему домаће књижевне продукције и шта је, колико и зашто тиражно, или пак није. Учествовали су Гојко Божовић и Игор Перишић.

Последња за ову годину сајамска трибина био је разговор о пола миленијума манастира Шишатовац, у педесет минута. Говорили су Наташа Половина и Срђан Орсић.

Све трибине поклоници књига и књижевности могли су директно пратити на званичној фејсбук страници Београдског сајма књига, а ускоро ће бити доступне и на YouTube каналу. Било је присутно неколико хиљада гледалаца и, иако ово није и не може бити замена манифестацији попут Сајма књига, ипак је правим љубитељима књиге уприличен дводневни отклон од дистанце у којој живимо.