МЕДИДЕНТ, међународни сајам медицине и стоматологије, чија је суштина здравље у најширем смислу те речи, превентива, савремени начини лечења и промоција научних достигнућа у свим сегментима медицине и стоматологије, и својим 45. издањем треба да докаже да је најреспектабилнија регионална медицинска сајамска манифестација.

У Хали 3 Београдског сајма, од 6. до 8. октобра 2022. окупиће се преко 70 излагача и својом репрезентативном понудом понајвише денталне, али и остале медицинске и лабораторијске опреме и средстава, фармацеутских и других производа и услуга, препоручити као сајамски ослонац целокупне струке и пратећих сродних индустрија.

Очекује се да током три сајамска дана ова најстарија и највећа регионална сајамска манифестација ове врсте угости велике и мале излагаче и клинике из више земаља овог дела Европе, који ће представити своје производе и услуге из широког спектра излагачких, стручних и промотивних програма. Кроз презентације, семинаре и показне вежбе, Медидент ће понудити и актуелна стручна медицинска сазнања и практичне обуке и искуства из стоматолошке праксе и других грана медицине.

Поред оног стручног, Медидент ће и ове године показати свој хумани и хуманитарни карактер дочекујући посетиоце бројним промоцијама, презентацијама и акцијама, бесплатним прегледима, масажним третманима, разноврсним показним вежбама, кратким промотивно-едукативним програмима и другим корисним услугама из различитих медицинских области.

Тако ће „Плави круг“ организовати бесплатно мерење шећера у крви, крвног притиска и индекса биомасе, а оболели од дијабетеса моћи ће да добију савете и едукацију; „Жена плус“ (Асоцијација за помоћ женама угроженим ХИВ-ом) понудиће едукативне материјале за посетиоце; Институт за трансфузију крви Србије организоваће акцију добровољног давања крви; на штанду фирме Б.П. Еурогрупа посетиоци ће моћи да добију бесплатну масажу; фирма Профарм ће на штанду Елмеда промовисати Гингиопро, гел са природним активним састојцима за негу и масажу десни.

Компанија Неодент ће у оквиру интерактивних радионица на свом штанду, 7. октобра, организовати презентацију амбулантног избељивања зуба на пацијенту, применом White Smile Flaesh лампе, а биће приказан и рад са средствима и уређајима за хигијену и дезинфекцију на изложеном стоматолошком радном месту, да би се ефикасно спречило ширење бактерија.

На штанду Креатив-Фоглиника Кфт биће организоване презентације о мађарској медицини и стоматолошкој клиници Креатив (на руском и српском језику, на свака два сата). На истом штанду биће могуће пријавити се за консултације, прегледе, операцију и уградњу зуба у клиници. Фирма ИПРО ИНГ изложиће и демонстрирати рад уређаја Генано 350, који је изузетно ефикасан за деконтаминацију ваздуха у ординацијама, лабораторијама, канцеларијама итд. Стандардни уређаји за пречишћавање користе филтере које је потребно често мењати (велик трошак), а овај нема филтера и ради на принципу електричне плазме.

Пословним људима и медицинским стручњацима, који чине већину посетилаца ове манифестације, Медидент ће такође понудити комерцијалне, стручне и едукативне садржаје и омогућити им да на једном месту сазнају и размене корисне информације из области медицине и дентала, потврђујући још једном своје место у врху регионалне понуде сајамских манифестација посвећених медицини и стоматологији.

После двогодишње паузе, Медидент се враћа на место са којег се медицинска и стоматолошка помоћ указује и дистрибуира и лакше и свеобухватније, на задовољство медицинских стручњака, пословних људи, клијената и пацијената.

Радно време сајма Медидент је 6. и 7. октобра 10 – 19 часова, а 8. октобра 10 -18 часова.

Појединачна улазница кошта 400 динара, групна 250 динара, а паркинг у кругу Сајма плаћа се 150 динара по сату.