После хале 11, коју је Београдски сајам ставио на располагање друштву и здравственом систему за потребе масовног вакцинисања грађана, нову димензију овом изванредно значајном пројекту даће и наменско оспособљавање хале 3, која ће цео процес вакцинисања учинити још ефикаснијим и доступнијим великом броју заинтересованих.

Овај нови пункт за масовну имунизацију, у непосредној близини претходног, и уз коришћење истих инфраструктурних погодности које Београдски сајам нуди, имаће око 30 боксова за вакцинацију, а опслуживаће га више од 100 чланова медицинског особља, који ће радити у две смене, од 8 до 20 часова. Као и хала 11, и хала 3 ће имати чекаоницу, боксове за регистрацију и лекарске прегледе, а улаз у халу је и наткривен, што ће бити додатна погодност за људе у реду у случају кише или снега.

Планирано је да се у хали 3 вакцинише и до 10.000 људи дневно, што би, заједно са халом 11, представљало дневни проток и до 13.000 заинтересованих за вакцинацију.

Отварањем и своје хале 3 за масовну вакцинацију грађана, Београдски сајам се и додатно учврстио у првом реду борбе за здравље грађана и друштвени просперитет у овим глобално тешким условима.