Предновогодишњи продајни сајам књига „Књига на Сајму, Сајам у срцу“, који је у xали 2 Београдског сајма почео 17. децембра и трајаће све до недеље 26. децембра, окончао је половину своје мисије. Потврдио је потребу верне читалачке публике за оваквом врстом окупљања и жеђ за добром књигом.

Већ првих дана сајма, сви читаоци и посетиоци, навикли да се у ово доба године на Београдском сајму друже са књижевним ствараоцима и најновијим издавачким подухватима, могли су да у широком спектру присутних издавача и аутора пронађу понешто за најтананије делове своје уметничке душе и књижевних афинитета.

Међу готово 100 излагача, од „малих“ издавача до оних великих, попут Лагуне, Вулкана, Геопоетике, Службеног гласника, Академске књиге, Албатрос плуса, Штрика, Космоса, Катене мунди, Агоре, Прометеја, Партенона, Пчелице, Мирослава, Клети, Младинске књиге, Андрићевог института из Вишеграда и многих других, нема ниједног који међу посетиоцима није пронашао „свог“ читаоца и понудио му мелем за мозак и душу. Све то по повлашћеним ценама, за многа издања нижим од редовних и до 70%.

Све до затварања сајамских капија, издавачи свакодневно, у простору 2Ц xале 2 и на властитим штандовима, организују и предавања, дружења са ауторима књига и промоције издања за која верују да заслужују посебну пажњу читалаца.

Књижевни сајамски хепенинг „Књига на Сајму, сајам у срцу“ већ својом премијером оправдао је своје уметничко постојање, али и донео додатну предновогодишњу радост сваком љубитељу лепе, паметне и пристојне речи.

Радно време сајма је од 10 до 20 часова, цена појединачне улазнице је 100 динара, а цена паркирања у кругу Сајма је 150 динара по започетом сату. И за излагаче и за посетиоце обезбеђено је поштовање свих актуелних противепидемијских мера.