Београдски сајам је ове године припремио децембарски догађај који ће обележити претпразничне дане, а у царству књига са радошћу ће наставити да се сусрећу издавачи, аутори и посетиоци.

Манифестација „Kњига на Сајму, Сајам у срцу“, продајна изложба посвећена читалачкој публици, одржаће се од петка, 17. децембра, до недеље 26. децембра у хали 2 Београдског сајма.

Премијерно издање културног догађаја биће својеврстан омаж великом и традиционалном Међународном београдском сајму књига, који није одржан већ другу годину заредом.

Љубитељи писане речи ће на крају године, а уочи великих празника Нове године и Божића, наставити традицију и добити могућност да остваре незаменљив доживљај – директан контакт са књигом и ауторима. Посетиоци ће моћи на једном месту да сагледају овогодишњу домаћу издавачку понуду за све узрасте и доба читалаца, и да, по најповољнијим ценама, обнове приватне колекције књига.

Да би, као организатор догађаја, Београдски сајам омогућио да се на сајму представи што већи број издавача и трговаца књигом и да би се пружила могућност за што шири круг посетилаца, понуђени су изузетно повољни услови за учешће излагачима и посетиоцима.

На сајму учествује готово 100 учесника, међу којима је велики број реномираних издавача: Лагуна, Вулкан, Геопоетика, Службени гласник, Академска књига, Албатрос плус, Штрик, Космос, Catena Mundi, Агора, Прометеј, Партенон, Пчелица, Мирослав, Клет, Младинска књига, Андрићев институт из Вишеграда и многи други.

Уз популарну цену улазнице од 100 динара, очекујемо да ће се Београђани и гости Београда радо одазвати позиву да посете ову манифестацију и годину заврше дружећи се са књигом. Поред Београђана, за сајам „Књига на Сајму, Сајам у срцу“ заинтересовали су се и редовни посетиоци сајмова књига из Србије, а најављене су и организоване посете из Босне и Херцеговине.

Иако је сајам продајног карактера, неки од издавача су одлучили да представе своја издања и позову ауторе, па ће се тако на отвореном промотивном простору у хали 2, ниво Ц, представити поједини издавачи и њихови гости.

Окупљање заљубљеника у писану реч на Београдском сајму има дугу традицију. Овогодишња манифестација под слоганом „Kњига на Сајму, Сајам у срцу“ настоји да подсети читаоце на емотиван однос и према књизи и према сајамској традицији.

Добре навике и контакт са књигама задржаћемо предновогодишњим сусретима, где ће се у царству књига у хали 2 Београдског сајма окупити највернији поштоваоци књиге у уверењу да је књига лековита и да ће унети оптимизам и добру енергију у Нову годину. 

Уочи празника обрадујмо себе и своје најдраже добром књигом, која се у овим изазовним временима доказала као најбољи пријатељ.

Добро дошли!

Место одржавања:
Хала 2 Београдског сајма

Радно време:
Радно време сајма је од 17. до 26. децембра,од 10 до 20 часова.

Улазнице:
Ценa појединачне улазнице је 100 динара.
Цена паркинга је 150 динара по започетом сату.

Сајам књига „Kњига на Сајму, Сајам у срцу“, као и остале сајамске манифестације Београдског сајма, одржаће се уз поштовање свих важећих епидемиолошких мера и здравствених протокола – мерење температуре, дезинфекција руку и ношење маске.

Са детаљним списком учесника и распоредом пратећег програма заинтересовани ће моћи да се упознају на нашем веб сајту.