Из мноштва дешавања на Медиа маркету и професионалци и публика издвојили су гостаовање Предрага Кораксића Коракса на штанду Данаса.

Овај прослављени карикатуриста рекао је да он и његове колеге живе од глупости, да од њих потичу идеје за рад, тако да је Србија држава где има пуно инспирације за сатиричне политичке коментаре.

На питање зар њему као карикатуристи не одговара ситуација „што је горе, то је боље“, Коракс је рекао да је политичка ситуација у Србији већ деценијама таква да многи догађаји заслужују критику кроз цртеже, али и да неке карикатуре не губе на акутелности, што је показатељ слабог друственог напретка.

Захваљујући томе што се ствари не мењају, карикатуре од пре неколико година су потпуно свеже, осврнуо се Коракс на објављивање његових архивских цртежа у Данасу док је био на годишњем одмору. Он је додао да, ипак, никада не понавља исти цртеж, али да се неке идеје „провлаче“ више пута – тако је још од периода Милошевића, када су његове карикатуре објављиване и у светским медијима.