Од 5. до 10. новембра 2019. године у халама 1, 1А, 2, 3, 3А и 4 Београдског сајма одржаће се 57. Међународни сајам намештаја, опреме и унутрашње декорације, док ће се од 5. до 9. новембра у хали 5 паралелно одвијати 57. Међународни сајам машина и алата из области дрвне индустрије уз учешће више од 500 излагача из 38 земаља.

Један од водећих европских сајмова из области дизајна, производње и дистрибуције намештаја, дрвне индустрије и пратећих грана, у новом издању представиће програм врхунског квалитета, са фокусом на премијере, иновативне дизајнерске трендове, квалитетан и функционалан намештај свих врста и намена уз присуство великог броја стручне публике и посетилаца.

Домаћи посетиоци имаће прилику да се у Београду упознају са новим и најатрактивнијим дизајнерским решењима и сагледају новитете које су до сада могли да виде само на најпознатијим светским сајмовима.

Први пут на сајму учествују два престижна италијанска бренда – Colombini Casa и Cappellini, као и дански Muuto, хрватски Нунц и Хеспо, северномакедонски Фагус и српске фирме Леснина С, Емезета и други.

На Сајму намештаја представља се изузетан програм домаћих излагача: Гир, Симпо, Extraform, Catra Home Fashion, Атлас, studio Dsignedby, Wood Mood Design, Гарда, Раст, Коларевић, Casa Familia, Concept Line, Wood Feel

Врхунац манифестације, како за излагаче тако и за сам догађај, представља додела награда Златни кључ и Сајамски кључ за најквалитетнија и иновативна решења у овогодишњој продукцији.

Паралелно са 57. Међународним сајмом намештаја, опреме и унутрашње декорације одвијаће се 57. Међународни сајам машина и алата из области дрвне индустрије, који ће трајати дан краће – од 5. до 9. новембра у хали 5 Београдског сајма.

Велики природни ресурси и потенцијали Србије и бизнис оријентација сајма, уз програм врхунског квалитета, допринели су експанзији домаће дрвне индустрије на Сајму машина и алата из области дрвне индустрије. Поред репрезентативних домаћих представника и брендова, запажен број излагача долази из Немачке, Италије, Словеније, Хрватске, Аустрије и др.

Догађај је посебно примамљив због ексклузивних сајамских погодности, а сви учесници су за купце најавили специјалне попусте и услове приликом куповине.