Овогодишњи Сајам етно хране и пића окупио је бројне излагаче прехрамбених производа припремљених по традиционалним рецептима. Циљ ових произвођача је креирање брендова, а самим тим и њихов лакши пласман на инострана тржишта. Међу пријатељима манифестације била је и компанија Миеле, чија дуга традиција у потпуности прати идеју Сајма.
На штанду Града Београда у оквиру 11. Сајма етно хране и пића компанија Миеле представила је своје кухињске уређаје. На њима се са лакоћом припремају традиционални, али и сви остали специјалитети на здрав и ефикасан начин. Иако оличење модерног дизајна и најновијих технологија, Миеле уређаји су се доказали као одличан партнер свим домаћицама.
Један од уређаја које је Миеле кувар корстио за „live cookong“ била је и комбинована рерна у којој се кува на пару. На тај начин губи се много мање витамина и сам укус хране је знатно јачи и лепши. Приказани су и Миеле аспиратори, који увлаче све мирисе који се ослобађају приликом кувања хране на традиционалан начин, али и модерни фрижидери и вакум фиоке, који су погодни за чување припремљених специјалитета.