Институт „Нишка Бања“ је здравствена, научно-наставна и истраживачка установа која се бави превенцијом, лечењем и рехабилитацијом кардиоваскуларних и реуматичких болести.

У Институту су спојене дуга традиција, примена савремених дијагностичких и терапијских процедура и природног фактора лечења (лековита вода, пелоид и гас).

Пружа могућност комплетне неинвазивне дијагностике, лечења и рехабилитације у области кардиологије, реуматологије и ортопедије. Нуди и здравствене пакете за очување здравља, међу којима се посебно издваја пакет Менаџерски „CHECK UP“, у трајању од 3 до 5 дана, као и специјализовани пакети из области кардиолошког и реуматолошког испитивања.

Заинтересовани посетиоци могу да очувају и унапреде своје здравље и кроз услуге „De luxe медицински дан“ и „Бањски медицински дан“, за које су обезбеђени попусти за уплате до 31. марта. Препоручује се и опуштање се кроз antiage, antistress, happy weekend и антицелулит пакете испуњене масажама и ђакузијем у термалној води, ароматичним купкама, финском и вибро сауном.

Институт прати светске трендове, тако да је увео велики број нових услуга, као што су: Ayurveda (масажа топлим уљем), Pantha rei (естетска лимфна дренажа), Ход по облацима (рефлексологија стопала), Масажа топлим шкољкама и AI-CHI.

Посетиоци могу да уживају и у непоновљивим тренуцима опуштања и релаксације у велнес & спа центру „Sense“.