Предновогодишњи угођај, у којем ће у оквиру „Београдске зиме“ посетиоци моћи да уживају на Београдском сајму, ове године је спектакуларан и готово у целини смештен у будућност. Сваку од четири велике манифестације краси нека од титула – највећа у Србији, на Балкану, у региону или у Европи. Али, у сјај сваке од њих посетиоци ће ипак морати да се увере сами.

Програм почиње Фестивалом науке, највећим научним фестивалом у региону. Одржава се у халама 5, 7, 8 и 9 Београдског сајма, од четвртка 14. до недеље 17. децембра, 10 до 19 часова. Ова врхунска научна забава уводи у свет највећих научних изазова, најразличитијих научних експеримената и незаборавних научних авантура, у друштво паметних и бескомпромисних витезова знања и позитивног духа.

Games.Con, највећи фестивал гејминг и поп културе у Србији, почиње у петак 15. и трајаће до недеље 17. децембра, а одржава се у халама 2, 3 и 3А, од 10 до 22 часа. Посетиоце на једном месту очекује безброј зона за бесплатно играње, најновије технологије, преко 30 турнира у компјутерским играма, друштвеним играма и конзолама, сајам стрипа, најбољи косплејери, највећи продајни простор за занатлије, такмичења, квизови, радионице, а у пратећем програму наступају тинејџ звезде поп културе.

Future Park, највећи забавни сајбер-парк у Европи, одржава се у хали 4 Београдског сајма, од петка 15. до недеље 24. децембра, од 10 до 21 час. Посетиоци имају прилику да учествују у више од 30 најсавременијих интерактивних игара, да навијају за интернационалне тимове на гејминг турниру, да искусе 3D experience активације, али и да се забаве уз разноврсне музичке и позоришне програме.

Традиционални Забавни парк ће бити отворен од петка 15. до суботе 30. децембра, у халама 1 и 1А, од 10 до 21 час.

По већ вишедеценијској традицији (јер не треба заборавити да је ово чак 57. издање ове свечарске предновогодишње манифестације), монументална хала 1 Београдског сајма биће место којим ће владати фантастичне вртешке, рингишпили, играонице и друга чуда несхватљива за оне оптерећене вишком година, али и за оне којима су године додатни мотив и адреналин. Као и сваке године, од ове „територије“ новогодишњег фестивала очекује се да посетиоцима понуди изненађење, неко од најновијих чуда у овој врсти забаве, које и најодважније оставља у недоумици. Ипак се ради о највећем забавном парку у ово доба године на читавом Балкану.

Не треба заборавити да оваква догађања не иду без понуде не само новогодишњих поклона него и најразличитије друге робе широке потрошње, по празничним ценама, свакако. Тако ће у хали 1А бити смештени и незаобилазни продајни садржаји, претежно робе широке потрошње.

Улаз у Забавни парк је бесплатан, а коришћење садржаја се наплаћује, при чему цене нису мењане у последњих пет година.

Од 14. до 30. децембра, цена предновогодишњег паркирања у кругу Београдског сајма је 200 динара дневно.