„Златни кључ“, престижна награда Међународног сајма намештаја, опреме и унутрашње декорације, на 57. издању додељена је најуспешнијим излагачима у пет категорија.

О добитницима је одлучивао интернационални стручни жири, којим је председавала Франčеска Де Понти, а чланови су били: Бранко Николић, Марко Соуза Сантош, Горазд Малачић и Тања Јовић.

Златни кључ за најбољег младог дизајнера припао је тиму архитеката ABOVUS ARCHITECTS – „VAL – Desk Organizer“ – паметан дизајн.

Златни кључ у категорији допринос развоју дизајна додељен је професорки ЈЕЛЕНА МАТИЋ, док су Номинације додељене Милану Кајганићу за „1+1 Елемент“ и Богоју Бојовићу за „Тендер колекцију“.

Златним кључем за арт дирекцију награђен је произвођач ГАРДА.

Ове године Златни кључ за изненађење сајма/ добар почетак добила је компанија ФАГУС, док је Номинација припала произвођачу РАСТ.

Златним кључем за најбољи производ овенчана је компанија НУНЦ за систем „АЛА“ дизајн: СТУДИО РУ:Т и Наташа Његовановић.

Номинације су додељене произвођачу ГАЗЗДА за производ: MUNA Lounge chair“, дизајн: Салих Тескереџић и произвођачу: ГИР за производ: CURVE High table“, дизајн: Аспект Студио.

Од ове године на Међународном сајму намештаја, опреме и унутрашње декорације заједничку награду додељују Београдски сајам и Блиц жена. Прва таква награда „Сајамски кључ“ припала је компанији Mobi Furniture из Београда, која је на сајму приказала широк асортиман изложбеног програма и намештаја који производи за комплетно опремање домова. Награду су на свечаној церемонији одржаној током треће сајамске вечери доделиле Данка Селић, генерална директорка Београдског сајма и Сандра Суботин Чобанин, главна и одговорна уредница Блиц жене.

Поред ове награде која ће постати традиција, Београдски сајам је награду Сајамски кључ доделио у још три категорије. За континуирано унапређење сајамске презентације награђена је компанија Радовић – Ентеријер из Пожеге, док је за укупан сајамски наступ „Сајамски кључ“ припао компанији Мита из Лесковца. Сајамским кључем за комплетну промоцију производног програма награђена је компанија Матис из Ивањице.