Међународни сајам зимске спортске опреме, туризма и рекреације – 31. Expo-zim, почиње у четвртак, 1. децембра и трајаће до недеље, 4. децембра 2016. године, у халама 3 и 3А Београдског сајма.

Овај репрезентативни, корисни и забавни хепенинг окупља више од 40 излагача, увозника, произвођача, дистрибутера и сервисера зимске спортске и рекреативне опреме (скијашке, планинарске, фитнес и камп опреме – најновијих модела скија, санки, snow-бордова, ципела, везова, ски-одела, рукавица, капа, наочара и других елемената зимске спортске одеће и обуће, па чак и АТВ возила и моторних санки…), заступника врхунских светских брендова, зимских туристичких центара и скијалишта, водећих туристичких агенција, хотела, одмаралишта и промотера познатих и популарних туристичких дестинација и садржаја. Врхунским спортистима и обичним рекреативцима биће на располагању произвођачи и дистрибутери медицинских препарата најразличитијих намена, а за оне који очекују да на Expo-zim-у продају, размене, репарирају или сервисирају половну зимску спортску опрему ово ће бити прилика да испуне многе своје снове.

Сви којима зимски амбијент, спортови и туризам нешто значе, знају да је Expo-zim већ дуже од три деценије јединствена прилика не само за оне који би да се снабдеју новом зимском спортско-рекреативном опремом или да размене и сервисирају половну, већ и за оне који с правом очекују да на овој манифестацији пронађу најповољније могуће туристичке аранжмане за зиму, новогодишње и божићне празнике или за рајски провод на бројним домаћим и страним скијалиштима, а све по нижим, сајамским ценама.

Традиција налаже и да произвођачи одеће и спортске опреме одобравају ексклузивне сајамске попусте од десет до више од 50 одсто. Са конкурентним понудама не заостају ни туристички посленици, а неки од њих, попут ЈП Скијалишта Србије су знатно пре почетка Expo-zima, најавили попуст за посетиоце сајам од 10 одсто на ски-карте за Копаоник, Торник и Стару планину.

Асоцијација “Спорт за све” Београд, суорганизатор Еxпо-зима, такође припрема бројне програме и акције и допринеће да ова манифестација буде празник за пријатеље спорта, скијања и зимске рекреације, али и за чланове великог броја клубова, савеза и удружења из свих земаља региона.

Expo-zim своје капије за посетиоце отвара у четвртак, 1. децембра 2016. у 10 часова, а радно време Сајма биће сваког дана од 10 до 20 часова. Појединачне улазнице коштају 300 динара, а паркинг се плаћа 100 динара по сату.