На овогодишњем Међународном сајму књига први пут се појављује Заједница издавача и накладника у БиХ, која покрива готово 80 одсто укупне босанскохерцеговачке продукције. Учешће на сајму њихов је први међународни наступ под тим називом и са таквим правним статусом, иако су поједини чланови Заједнице били присутни на сајму и раније у форми појединачних или личних контаката. Штанд овог удружења професионалних босанскохерцеговачких издавача налази се у Улици Васка Попе у хали 4 Београдског сајма.

Поред представљања многих добрих књига, од којих ће неке српска читалачка публика моћи да види први пут, планиран је низ промотивних активности, сусрета и разговора, како би се што боље повезали са овим делом региона. Посетиоци ће из прве руке, најчешће од самих писаца, моћи да чују све што их занима о новим издањима.

Тако ће у четвртак 25. октобра, од 17 х, на штанду Заједнице гостовати писац Мустафа Звиздић. У петак 26. октобра, од 13 х, гост ће бити писац Горан Самарџић, а у суботу 27. октобра, од 11 х на штанду Заједнице гостоваће песник Марко Томаш.

Поред тога, Заједница ће приредити једно сасвим посебно вече у књижари Booka, где ће се у атмосфери пријатељског опуштеног дружења разговарати о књизи.