Значајан део пратећег програма сајмова 112 Expo и EcoFair намењен је најмлађим посетиоцима, а за њихову едукацију предвиђена је хала 1А и простор испред хале 2.

Тако ће од 2. до 5. октобра, свакодневно, у 12 х и поподне, у атријуму хале 2, бити одржаване показне вежбе ватрогасно-спасилачких јединица Сектора за ванредне ситуације МУП РС, Горске службе спасавања, Хитне помоћи, Црвеног крста, Ватрогасне бригаде Београд.

Од 3. до 5. октобра, од 11 до 16 х, Caritas Srbije организује низ радионица под називом „Знањем до сигурности“. Током сајма у изложбеном простору Caritasa Srbije, деца ће моћи кроз игру да науче о природним катастрофама које су на овим просторима заступљене, како настају, како их препознати и како се понашати ако се догоде. Један део простора ће бити посвећен едукативним материјалима као што су бојанке, сликовнице, постери и друштвена игра „Не ризикуј човече“. Своје знање деца ће моћи да тестирају у неколико игара, осмишљених да кроз креативно изражавање учесници покажу колико су научили и колико знају.

Свакодневно, од 3. до 5. октобра, испред хале 1, биће организоване показне вежбе комуналних возила и опреме излагача RascoTamp и Vladex.

Такође од 3. до 5. октобра, од 10 до 17 х, у хали 1А, ORCA организује радионицу под називом „Еколошки отисак“, која укључује пројекције еколошких филмова, образовање о добробити животиња и заштити природе, одрживој пољопривреди и заштити природе, решавање проблема напуштених животиња итд. Под слоганом „Направимо место за промене“, почеће кампања прикупљања средстава за оснивање “првог студентског дома за заштиту животиња и природе у Србији“. Биће организована и ОРкиЦА за децу од 6 до 12 година.

На истом штанду ће свој едукативни програм и радионице организовати и Завод за заштиту природе Србије.

У организацији Природњачког музеја Србије биће постављена изложба „Амброзија“.

Сва три дана сајма EcoFair, од 3. до 5. октобра, од 10 до 17 х, у хали 1А, у организацији излагача Eprime и Nextbike, посетиоци ће се моћи провозати специјалним бициклима за јавни превоз, а све у оквиру промоције бицикла као еколошки одговорног урбаног саобраћајног средства. Као шлаг на торту следи такмичење за посетиоце „Најспорије трке бицикала“.

Дана 4. октобра, од 10 до 11 х, такође у хали 1А, у оквиру своје радионице за децу, ЈКП „Градска чистоћа“ Београд организује еко-квиз намењен деци школског узраста.