На Београдском сајму завршен је највећи догађај из области грађевинарства у овом делу Европе – 44. Међународни сајам грађевинарства SEEBBE.

Сајам је задржао лидерску позицију у региону и место међу највећим сајмовима грађевинарства у југоисточној Европи. Више од 600 излагача из 27 земаља света приказало је иновације и технолошка достигнућа на пољу савременог и функционалног приступа градњи, моделе за опремање простора и постављање еколошких стандарда који дефинишу нову, еколошку културу живљења.

У организацији пословног удружења за експлоатацију и прераду камена „Камен Србије“, паралелно са Сајмом грађевинарства одржан је и 10. STONEEXPO Србија.

Први пут на Сајму грађевинарства представиле су се две нове тематске целине – “Некретнине и инвестиције” и “Архитектура и урбанизам”.

Посебна пажња ове године била је усмерена на промоцију потенцијала и перспективе српског грађевинарства. SEEBBE је, већ традиционално, одржан под покровитељством Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, а Зорана Михајловић, ресорна министарка, истакла је на свечаном отварању да је Сајам грађевинарства практично слика привреде и поручила да грађевинарство у Србији показује одличне резултате.

Током четири дана трајања манифестације, Сајам грађевинарства посетило је 33.582 хиљаде посетилаца. За 20 одсто забележен је пораст броја пословних посетилаца у односу на претходну годину. У седам хала Београдског сајма и на отвореном простору могли су се чути разговори на десетак светских језика, што је ову манифестацију потврдило као најзначајније место презентације и промоције грађевинске индустрије региону и света.

Посебно радује чињеница да је Сајам, у односу на претходне године, посетио знатно већи број ученика и студената из стручних школа и факултета, што указује да је ова сајамска манифестација право место за едукацију и нова сазнања из домена свих аспеката грађевинарства, као делатности која покреће и остале индустријске гране, а оне даље јачају привреду Републике Србије.