ЕЛЕСА + ГАНТЕР је комерцијално заједничко улагање два светска лидера у пројектовању и производњи пластичних и металних стандардних машинских елемената за машинску индустрију – Elesa SpA (Монца, Милано, Италија) и Oto Ganter GmbH & Co. KG (Фуртванген, Немачка).

ЕЛЕСА и ГАНТЕР сарађују више од 45 година и комбинују своју стручност са циљем да развију тржишну синергију које води ка стварања најширег асортимана доступног широм света.

Одлика обимног производног асортимана ЕЛЕСА + ГАНТЕР јесте висок квалитет материјала у комбинацији са најбољим оригиналним дизајном и прецизношћу у производњи.

Тачке упоришта Елеса + Гантер налазе се технолошкој снази две основане матичне компаније; у иновацијама комбинованим са деценијама искуства; у јединственом дизајну; у оптимизованом најширем асортиману производа стандардних машинских елемената, којим управља тржиште; у светској дистрибутивној мрежи у више од 70 земаља; у пуној доступности залиха са најбржим временом испоруке; у прилагођеним решењима те у савршеној услузи која укључује техничку подршку.

„Elecolors“ стандардни елементи обухватају широк асортиман производа са улошцима у боји или обојених у целини.

„Хигијенски дизајн“ за стандардне делове: Елеса + Гантер нуди разне ручице, ручке, стезне ручице, нивелисане стопе и вијке под ознаком „Хигијенски дизајн“, који су оптимизовани за минимално прљање и лако чишћење. У свим овим случајевима користи се нерђајући челик – са површинским или полираним површинама. Највећа храпавост површине одржава се испод Ра 0,8 мм, тако да честице прљавштине не могу да се задрже и могу се поуздано уклонити током чишћења.