Године 1958, у склопу изградње новог Београдског сајма, чији је послератни рад обновљен претходне 1957. године, пројектована је и зграда за телевизијски студио. Када је зграда била готова, у јесен 1958. године, био је то први објект не само у Југославији, него и у већем делу Европе пројектован и изграђен искључиво за потребе телевизије.

Пре 60 година Београдски сајам позвао је Телевизију Београд да демонстрира телевизијски медиј на 2. Сајму технике. Из тог студија је 23. августа 1958. емитован пробни деветодневни програм Телевизије Београд, па се тај датум узима као почетак телевизијског медија у Србији.

Шездесет година касније, Београдски сајам опет позива Телевизију, овог пута да свој јубилеј обележи на 62. Сајму технике и техничких достигнућа, а Телевизија је позвала свог вршњака Радио Београд 2 да заједно покажу шта су радили и шта је аудиторијум гледао и слушао у протеклих шест деценија.

Изложба се састоји из три целине:

1. ТЕЛЕВИЗИЈА се представља са десетак већих и мањих уређаја из најранијих година рада (прва електронска колор камера, најстарија филмска камера, преносни магнетоскоп, први ТВ апарат…). У импровизованом студију првог ТВ Дневника посетиоци ће у улози спикера моћи пред камером да читају текстове о телевизијском програму, техници и разним занимљивостима из дневних новина и недељника из најранијих година рада Телевизије Београд

Студио ће радити у уторак 22. маја од 15 до 17 часова, у среду 23. маја и четвртак 24. маја од 12 до 16 часова.

2. РАДИО се представља са десетак мањих и већих уређаја из раних година, а у импровизованом студију познати новинари и водитељи програма Радио-Београд 2 разговараће са посетиоцима и снимати те разговоре, који ће моћи да се слушају одложено… Посетиоци ће моћи да чују оригиналне снимљене ефекте, да слушају легендарне радио-драме са оригиналних магнетофонских трака, да погледају омоте плоча које су измениле историју односа радија и музике, али и да се окушају као глумци у креирању радио-драме или као водитељи култне емисије „Туп-туп“.

Студио РБ2 ће радити у уторак, 22. маја, и у четвртак, 24. маја, од 14 до 18 часова.

3. БИОСКОПСКИ КУТАК:

ТРЕЗОР приказује избор из сопствене продукције сваког дана од 11 до 18 часова.

РТС ПЛАНЕТА представља мултимедијалне платформе и могућност бирања програмског садржаја на њој у уторак 22. маја, среду 23. маја и четвртак 24. маја, од 16 до 18 часова.

СПЕЦИЈАЛНИ ПРОГРАМ заказан је и за уторак, 22. маја у 12 часова: „Туристичка тура“ са водичима (српски и енглески) од Хале 3 до историјског телевизијског студија, који је и после 60 година – активан.

Радно време штанда „Дани телевизије и радија на Сајму технике“ је од 11 до 18 часова, од понедељка до петка (у петак, последњег дана сајма, радно време је од 11 до 16 часова).