ekoauto

Међународни салон аутомобила по шести пут заредом био је прилика и за проглашење аутомобила са најбољим перформансама у односу на животну средину – ЕКО аутомобила 2017. године у Србији. Ове године то је „citroen C3 1.6 HDi“. Друго место припало је Мерцедес-Бенцовом моделу „Е350е“, а треће Реноовом моделу „megane sedan energy dCi 110“.

Стручни жири за избор „ЕКО аутомобила године“ одлучивао је по строго утврђеним, унапред познатим критеријумима, методологији оцењивања и прорачуна, а био је састављен од представника Метро-маркета, Привредне коморе Србије, Агенције за заштиту животне средине, АМСС – Центра за моторна возила и Агенције за енергетику.

ekoauto

Идеја ове акције је да се избором аутомобила са најбољим перформансама у односу на животну средину промовише етичко понашање свих учесника у саобраћају и подиже свест о потреби за очувањем природних ресурса, заштитом животне средине и корпоративном одговорношћу.

Жири је посебно признање доделио Градском саобраћајном предузећу „Београд“ за увођење електричних аутобуса и прве линије електричних аутобуса у Европи.

ekoauto