Београдски сајам је од четвртка, 9. маја, до недеље 12. маја 2024. домаћин Европском сениорском првенству у теквондоу.

Шампионат представља изузетну прилику за даљи развој теквондоа у Србији и промоцију наше земље као домаћина великих спортских догађаја, а реализује се под покровитељством Министарства спорта и Секретаријата за омладину и спорт града Београда. Очекује се да град Београд оствари минимум 2.000 ноћења гостију из Европе, што је корист такође вредна респекта.

Овај шампионат је, по мишљењу самих учесника, највеће такмичење не само у теквондоу, него у свим спортовима, јер че доћи највише такмичара и највише репрезентација из Европе до сада. У Београду ће бити и велики број олимпијаца који ће се за неколико месеци такмичити у Паризу. И у Скупштини Европске теквондо уније процењено је да ће ово бити најмасовнији шампионат Европе до сада, и свакако најзначајнији.

На првенству ће се такмичити како теквондисти, њих преко 600, тако и паратеквондисти, којих је најављено више од 170. Уз то, ово је последње одмеравање снага пред Олимпијске игре у Паризу.

Српску репрезентацију представљаће 7 девојака и 8 младића у сениорској конкуренцији, као и деветоро паратеквондиста.

Очекује се да финалне борбе преноси најмање 30 европских држава.

У организацији Теквондо асоцијације Србије, борбе ће се одржавати у Хали 1 од 9 до 20 часова, полуфиналне од 18 до 20 часова.