Још од 2001. године, друга субота у јулу у Љубовији је резервисана за „Дринску регату“. Првих година манифестација је била мала по броју учесника и пловила, али је и тада представљала изузетно задовољство свима онима који су се отиснули на сплаварење Дрином. Број учесника и пловила растао је из године у годину, тако да се ова туристичка атракција сада може похвалити знатно другачијим бројкама – сплавари око 10 хиљада учесника на око 100 пловила.

Пловни пут – од Рогачице до Љубовије, представља 40 километара пловидбе најлепшим током реке Дрине, уз незаборавно дружење у изузетном амбијенту.

Пловидба Дрином је централни део манифестације, а прати је и богат културно-забавни програм и низ спортских дешавања. Ове године госте Регате забављаће Џенан Лончаревић, на концерту који ће бити одржан 7. јула, као и Лексингтон бенд, на концерту 8. јула у Љубовији. Забавни програм употпуниће наступи трубача и локалних бендова.

„Дринска регата“ одавно је постала туристички бренд Србије и заштитни знак Љубовије, њен печат на туристичкој карти наше земље.

Организатори манифестације су Општина Љубовија и Туристичка организација овог места.