Међународни сајам медицине и стоматологије – Медидент, 42. по реду, биће одржан од 12. до 14. октобра 2017. у хали 4 Београдског сајма.

Медидент је посвећен здрављу, превентиви, савременим начинима лечења и промоцији научних достигнућа у свим сегментима медицине и стоматологије. Ради се о најстаријој сајамској манифестацији ове врсте у региону, на којој домаћи и страни излагачи представљају стоматолошку, медицинску и лабораторијску опрему и средства, фармацеутске производе и услуге из различитих медицинских области. То је место интензивних пословних сусрета произвођача, продаваца и корисника медицинске опреме, место на коме стручњаци размењују и стичу нова знања и искуства.

О развоју и трајно растућем интересовању и излагача и посетилаца за ову сајамску манифестацију говори и податак да се ове године очекује учешће више од 100 излагача из чак петнаестак држава. Због тога је и цела манифестација ове године пресељена из „традиционалне“ хале 3 у већу халу 4 Београдског сајма.

У складу са мисијом Медидента, да се помогне у очувању здравља и учини живот људима лакшим и бољим, и посетиоци ове манифестације с нестрпљењем очекују традиционалне презентационе акције, бесплатне прегледе, масажне третмане, разноврсне показне вежбе, кратке едукативне програме, акције добровољног давања крви и бројне друге услуге.

Томе је намењен и изузетно богат пратећи стручни програм са актуелним предавањима, промоцијама и презентацијама, који се организују и на штандовима излагача и у посебном, аудио-визуелно опремљеном простору. Поред програма са хуманитарном и едукативном димензијом, намењених свима, Медидент нуди и високостручне садржаје намењене професионалцима. Носећи део овогодишњег програма, намењеног баш њима, је тродневни симпозијум са акредитованим предавањима из области дентала, на коме се могу прикупити неопходни бодови за лиценцу.

И професионални, високоспецијализовани део излагачког сегмента сајамског програма, као и увек биће богат ексклузивном понудом намењеном различитим медицинским областима. Тако ће, нпр. атинска клиника Јатрополис, специјализована за радиохирургију и радиотерапију, која располаже најсавременијом техником за лечење карцинома мозга, плућа, јетре, бубрега, материце, јајника и простате, представити сајбер и томо нож, роботизоване апарате, који изузетно прецизно делују на оболело ткиво високим дозама радиотерапије, а да при том не оштећује здраве ћелије. Уређај се током третмана окреће око пацијента и усмерава зраке ка тумору из 1200 углова. А компанија Carlos Signs ће, први пут на Балкану, представити револуционаран уређај из области дентала Roland DWX-52DC Dental Milling Machine, који захваљујући изванредној комбинацији аутоматских функција корисницима увелико олакшава и скраћује мануелни рад, па самим тим и убрзава продукцију денталних ресторација.

Овогодишњи Медидент има још једну привилегију – отвориће га проф. др Надежда Басара, хематолог и онколог, наш а један од светских стручњака за трансплантацију матичних ћелија.

Радно време Медидента 12. и 13. октобра је од 10 до 19 часова, а 14. октобра до 18 часова.

Појединачне улазнице коштају 300 динара, групне 150 динара, а паркинг се плаћа 100 динара по сату.