Delfi

Све посетиоце сајма у књижари Делфи очекују актуелна издања:

Књига „Фазони и форе“ Љубивоја Ршумовића настала је према истоименој легендарној ТВ емисији, а илустровао ју је Александар Стојшић. Генерације које су одрастале уз Ршума и Рашу проналазача имају опет прилику да са својом децом уживају у незаборавним фазонима и форама. „Фазони и форе“ кроз забаву ненаметљиво уче децу основним животним истинама, јер се шалама најбоље штити одрастање.

Нова књига Уроша Петровића „Неко се уселио у ону стару вилу“, роман је великог мајстора загонетних пустоловина и осталих мозголомних заврзлама. Уз илустрације Александра Золотића, мајстора тајанствене светлости папира, пред читаоцима је напета авантура са Луном, Лиром и Веом, децом чудних нарави из још чудније Улице љуљашки. Изненађења и чак тридесет мозголомних мистерија које читаоцу неће дати мира док их не реши.

Лавиринт (Одабрани грчки митови за читање и преправљање) аутора Наде Кораћ, састоји се од двадесет митолошких прича, представљених тако што је свака прича испричана до одређене тачке, а дете се позива да је самостално заврши. Ово је подстицај да деца логичким закључивањем дођу до решења или да измаштају оно које им делује најприкладније, најпожељније, најзанимљивије… Оваква интелектуална и емоционална укљученост подстиче дететову креативност и вештину решавања проблема, као и интересовање за грчку митологију.

У другом делу књиге дата су решења за сваку причу.

Мождано разгибавање за паметну децу (група аутора)- У овој књизи је више од 100 мозгалица које ће разгибати вијуге и одлична су вежбанка за паметне главе. Овде ће деца пронаћи судоку загонетке, лавиринте, мердевине од речи, подморнице, чистаче мина и игре меморије.

Вежбај мозак: Књига мозгалица 1 (група аутора)-Први ниво за мозгаше почетнике.

Мозгалице у овој књизи саставила је Менса, друштво које окупља натпросечно интелигентне људе, да би испитала логично размишљање, али и да забави.