Током своје посете Солуну, наше колеге су обишле Поликастро – место пробоја Солунског фронта, а затим су посетили и Српско војничко гробље на Зејтинлику. Том приликом, у име свих запослених на Београдском сајму, испред спомен костурнице палим ратницима, положен је венац и одата почаст свим јунацима који су свој живот дали за слободу наше земље.

Запослени Београдског сајма били су гости и солунског сајма „Хелекспо“ и на тај начин обележили Светски дан сајамске индустрије. У пријатељској и срдачној атмосфери, домаћини су их упознали са дугом историјом овог сајма и планираним пројектима који се односе на даљи развој и изградњу новог сајамског комплекса. Током обиласка изложбених хала сајма, упознали су се и са начином рада и самом организацијом на припреми сајамских манифестација грчких колега.

Овом посетом потврђена је дугогодишња блиска сарадња и пријатељство са Солунским сајмом која се остварује и кроз различите заједничке активности у Међународној унији сајмова (УФИ) и Унији сајмова централне Европе.