Јубиларни, 20. Полимарк дечији сајам отворен је на Београдском сајму и трајаће до недеље, 8. октобра. Манифестација се одржава у хали 3, а као и сваке године, улаз је бесплатан.

Сајам је отворио министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић.

Малишани и њихови „пратиоци“ имају прилику да уживају у разноврсном програму на бини и спортском терену, у великом броју наградних игара и такмичења, дружењу са аниматорима и ликовима из цртаних филмова. Поред тога, и децу и родитеље очекују и бројна изненађења.

У свакој улици на Дечијем сајму на штандовима излагача смештене су разне врсте активација за најмлађе, креативне радионице, ликовни кутак, а родитељи могу да добију информације о различитим брендовима и новим производима намењеним деци, али и читавој породици.

Овогодишња новина је мобилни скенер, који излаже Управа царина, а који ће моћи да виде сви посетиоци Дечијег сајма. Они ће имати прилику и да се упознају са платформом Министарства трговине, туризма и телекомуникација „Паметно и безбедно“, која за циљ има подстицање развоја дигиталне писмености.

Посебно уживање биће традиционална СебаМед пузијада и наградна трка малишана, које ће родитељи моћи да пријаве све до почетка овог својеврсног хепенинга.

На Сајму ће бити постављен и Татами полигон борилачких спортова, на коме ће се представити борилачки клубови, а деца ће моћи да се опробају и у другим спортовима – тенису, хокеју на ролерима, кошарци, фудбалу.

Манифестацију је подржао велики број културно-образовних институција и дечијих установа, а ову највећу дечију манифестацију у региону пратиће преко 40 медија.

Да прослава јубиларног, 20. рођендана Дечијег сајма буде лепа и успешна побринули су се спонзори манифестације – Полимарк и Фриком.