ГРАД ЧАЧАК и ТЕХНОЛОШКО-МЕТАЛУРШКИ ФАКУЛТЕТ Универзитета у Београду већ су уигран тандем у наступима на манифестацијама Београдског сајма, посебно на онима који се тичу заштите животне средине и природних ресурса. Тако је и на овогодишњем EcoFair-у.

На њиховом штанду у хали 1 Београдског сајма, током сва три дана EcoFair-а 2019, од среде до петка, 2-4. октобра, експерти и високи компетентни гости одржаће предавања о читавом низу аспекта ових животно важних области, од појединачних и локалних до принципијелних и глобалних.

Већ првог дана сајма на дневном реду су теме као што су: Значај и заштита животне средине, управљање, рециклажа отпада и пречистачи за отпадне воде у Северној Македонији и Србији; Зелене површине града Чачка; Унапређење ефикасности управљања јавном имовином; Валоризација отпада од љуски пиринча у композитне материјале високих перформанси; Птице Чачка и околине.

Током другог дана у плану су: Старт-ап центар Научно технолошког парка Чачак; Подземни контејнери – примарна селекција на градском подручју; Споредни агро-индустријски производи за производњу млечне киселине и хранива за животиње; Антимикробно дејство материјала активираних јонима метала сребра; Туризам у функцији одрживог развоја предела изузетних одлика Овчарско-кабларске клисуре; Унапређење ефикасности управљања јавном имовином…

Ни сајамско финале није без одговора Града Чачка и ТМФ-а. Тако су у петак на програму теме: Унапређење ефикасности управљања јавном имовином – представљање комуникационог плана; Микрореакторске технологије: Зелена синтеза фармацеутика у лабораторијским условима; Употреба пластике у свакодневном животу; Уклањање боја из отпадних вода – некад и сад; Лежећи полицајци од рециклираног материјала; Компостирање биоразградивог отпада средствима ЕМ технологије у ЈКП „Градско зеленило“ Чачак; Значај изградње савремених еколошких кућа…