У „оваквом или онаквом“ контексту, тек дронови су већ неко време познати, али и интригантни, широј јавности. Сајам технике послужио је као права прилика да широка публика о њима више сазна, да види могућности ових техничко-технолошки савремених направа, али се опроба и у управљању овим вишенаменским летелицама.

У хепенингу управљања дроновима пре свега су учествовали наши познати глумци, који су после кратког загревања показали да су вешти аматери. Уз Стефана Бузуровића, једног од главних актера тренутно популарне серије „Истине и лажи“ и Бојана Перића из „Војне академије“, у прецизном провлачењу дронова кроз кругове и квадрате, као и у управљању њиховим летовима, заокретима и прецизном приземљењу, окушало се још неколико наших познатих глумаца – Пеђа Дамњановић, Немања Живковић, Димитрије Илић, Андрејa Маричић и Зоран и Раде Ћосић.

После овог забавног глумачког надметања на специјалано постављеном полигону, у управљању овим беспилотним летелицама опробали су се и заинтересовани појединци из публике. Они су своје почетне кораке у управљању дроновима правили на „обичнијим“ справама, а професионалци су публици у хали 2 показали и шта све може такозвани „тркачки дрон“, који достиже брзину и до 100 километара на сат.