Туристичка организација Љубовије ове године 10. Пут организује Међународни дрински гастро фестивал. Током деценијског искуства, Гастро фестивал је постајао све развијенији и садржајнији, а у сталном је порасту и број такмичарских екипа и посетилаца.

На Гастро фестивалу организује се такмичење у различитим кулинарским дисциплинама – припреми рибље чорбе, етно трпезе, модерне кухиње, пекарству, посластичарству, курвингу (резбарење на воћу и поврћу), а кроз такмичење у брзом сецкању црног лука бира се и најбржи кувар Гастро феста. Захваљујући члановима жирија који активно раде у различитим међународним кулинарским асоцијацијама, и освојене награде у Љубовији су међународно признате.

Учесници Гастро фестивала су кулинари из целе Србије и из земаља из окружења, што посетиоцима омогућује да уживају у богатству различитих укуса из читавог региона. Уз представљање својих кулинарских вештина, гости представљају јела специфична за крајеве из којих долазе, а домаћи кулинари припремају азбуковачке специјалитете.

Припремање рибље чорбе организује се у главној улици, где се чорба крчка уз звуке трубе, у веселој атмосфери. Остале такмичарске дисциплине организоване су у непосредној близини, чиме је излагачки простор фестивала практично обједињен.

Такмичари у Љубовију долазе као гости, а одлазе као пријатељи, истичу у ТО Љубовија. Мноштво екипа има десетогодишње искуству, јер су учествују од прве манифестације. Фестивал се убрзано и ширио захваљујући њиховом преношењу позитивних утисака.

Циљ Фестивала је да Љубовију представи као место где живе људи високе еколошке свести, место у коме се конзумира здрава, органска храна, пуна укуса, уз добру забаву и провод.