Винарија „Тонковић“ налази се на Бачким виноградима и специфична је по томе што на свих 8,5 хектара винограда гаји само једну сорту грожђа – аутохтону сорту кадарку.

Основана је 2006. године, када је велики визионар Игнације Тонковић, заједно са својом ћерком и зетом, засадио прве винограде под кадарком, а одмах потом изградио и винарију у форми салаша, који су саставни део културе овог поднебља.

План Винарије је да у наредном периоду почне производњу још неких врста вина, а тренутно у портфолију има два црвена вина, basic и премиум кадарку и росе. У плану је производња пенушавог, десертног и белог вина од кадарке.

Фантазија је основно вино од кадарке. На тржишту се тренутно продаје вино из 2012. године, које је одлежало годину дана у бурићима од мађарског храста од 300 литара. Вино је изразито воћне ароме црвеног бобичастог воћа на носу, рубин-црвене боје, меких танина и дугачке ароматичне завршнице. Винарија је јако поносна што је Фантазија 2012. добила сребрну медаљу у Лондону, на највећем такмичењу на свету Decanteru, са 91 освојеним поеном.

Рапсодија је премиум линија кадарке. Разликује се од Фантазије по томе што има свиленкастије танине и јачу киселину, што даје могућност за шири дијапазон упаривања са храном. Ово вино је на Decanteru 2017. добило бронзану медаљу.

Росе од кадарке из 2017. године ће ускоро изаћи на тржиште. Одликује га мирис јако свеже ноте јагоде, лосос боја и одлична могућност за упаривање са храном.