Сунце и лепо пролећно време позвали су данас посетиоце Сајма хортикултуре да уживају и на отвореном простору Београдског сајма. Поред обиласка хале 5, која се простире уз реку, и у башти на отвореном посетиоце очекује изузетна продајна изложба најразличитијих биљака и садница, као и професионалци из области садње и гајења цвећа, спремни да поделе савете и своја искуства.

Данашњи програм сајма улепшало је и дечје такмичење у оквиру Шумарског вишебоја у организацији ЈП Србијашуме. Узбудљиво такмичење је заштитни знак овог јавног предузећа и део едукативног програма који реализују преко 10 година, почевши од заштите природних добара.

У сарадњи са београдским основним школама, ово екипно такмичење од четири члана екипе и четири станице за пролаз, чине дисциплине које су комбинација старих, заборављених дечјих игара са додатком шумарских вештина, попут пререзивања грана.

Сајам хортикултуре 2021

Пратеће изложбе Дарови природе и Organic Fest посетиоцима сајма разноликих пословних профила и личних афинитета пружају јединствена прилику да сазнају више о производњи и примени лековитог и ароматичног биља, новим технологијама у гајењу биља, значају и лековитим дејствима препарата од меда, шумских плодова, печурака и здравој храни уопште.

На нове трендове у хортикултури, пејзажној архитектури и просторном планирању, надовезује се и изложба MotoPlantExpo, која је традиционално окупила излагаче, произвођаче и дистрибутере парковских и баштенских машина и опреме, мале пољопривредне, транспортне и хортикултурне механизације, машина и алата за шумарство, заливне системе и пластенике, као и алате и опрему за баштованство, разне врсте материјала за уређење башта и вртова.

У викенду пред нама, ова „Башта у срцу Сајма“ биће отворена за посетиоце од 10 до 18 часова, а улаз за посетиоце је бесплатан.