Љубитељи животиња следећег викенда ће уживати на Београдском сајму, јер се одржавају две традиционалне манифестације посвећене псима и мачкама – 60. ЦАЦИБ и 10. ТИЦА.

У суботу и недељу, 4. и 5. марта, у хали 1а одржаће се традиционална ТИЦА изложба мачака. Фелинолошко друштво Фелис Сербица организатор је јубиларне, 10.  изложбе. Маце ће на 12 рингова (по 6 у суботу и у недељу) оцењивати седам судија из Аустрије, Данске, Француске и Велике Британије, док ће у свакој од категорија бити организован и избор за најлепшу мачку.

У халама 1 и 4 у недељу, 5. марта одржаће се пролећни ЦАЦИБ – Међународна изложба паса свих раса у организацији Кинолошког савеза Србије. За титулу најлепшег пса 60. ЦАЦИБ-а „конкурисаће“ више од хиљаду паса свих раса из целог света, јер учесници долазе из више од 30 земаља. Пси су подељени у девет разреда и оцењиваће их судије из Србије, Румуније, Хрватске, Белгије, Италије и Црне Горе. На ЦАЦИБ-у ће се представити и бројни произвиђачи хране, опреме и козметике за псе.

У оквиру манифестације одржава се и „Agility Show“ – спортско такмичење врхунски обучених паса, као и „Junior Handling“ – избор за најбољег младог водича паса.

На крају манифестације, у централном рингу, одржава се „Best in Show“ – избор за најлепшег пса Изложбе, што је свакако и најатрактивнији део манифестације.

СЕРВИСНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ

Цена улазница за сваку од изложби је 300 динара, док је цена паркинга 100 динара по сату. Изложба мачака и у суботу и у недељу отворена је од 10 до 18 часова, а радно време ЦАЦИБ-а је у недељу од 9:30 до 15 часова.