Петнаести Државни пчеларски сајам са међународним учешћем, у организацији Савеза пчеларских организација Србије, одржава се у суботу и недељу, 10. и 11. фебруара 2024. године, у Хали 2 Београдског сајма.

Већ по традицији, посетиоцима ће на располагању бити изузетно богат продајни, изложбени, образовни, промотивни, привредни и туристички садржај и програм. Поред меда и других пчелињих производа, заинтересовани ће по најповољнијим условима моћи да набаве и комплетну пчеларску опрему и репроматеријале.

Поред домаћих учесника представљају се и излагачи из више европских земаља, а о великом интересовању за ову сајамску манифестацију говори и чињеница да из многих градова у Србији гости и посетиоци долазе организовано.

Поред дводневног излагачког програма, за суботу су планирана стручна предавања о „вирусима пчела“, „ноземози пчела“ и „америчкој куги“, а за недељу такмичарско представљање а потом и награде за најбоље иновације у области пчеларства.

Радно време сајма је у суботу од 9 до 18, а у недељу од 9 до 16 часова.

Појединачна улазница кошта 450 динара (за чланове СПОС-а бесплатно), а паркирање аутомобила у кругу Београдског сајма је 150 динара по сату.