Дани архитектуре – Београд будућности“ назив је изложбе која ће бити одржана у оквиру пратећег програма 43. Сајма грађевинарства. Под покровитељством Скупштине града Београда, а у сарадњи са Сајмом грађевинарства, Изложбу организује „Ентеријер магазин“, часопис који има лидерску улогу у области архитектуре.

Идеја за организовање овакве изложбе је чињеница да је нови миленијум, упркос другачијим очекивањима, градовима вратио место и улогу коју су имали у ренесансној Италији. Градови су поново постали окосница развоја, а Београд – град са историјом и традицијом, истовремено представља и град будућности.

Посетиоци ће имати прилику да виде 40 најзначајнијих архитектонских пројеката, планираних за градњу у српској престоници. Почевши од Београда на води, који представља највећи грађевински пројекат у Београду, биће приказан још низ пројеката: „Ada Moll“, „Hotel Hilton“, Т.Ц. Рајићева, Прокоп – железничка станица Центар, стамбени блокови 13 и 26, „Central Garden“, Нова градска галерија, Филхармонија, „Big fashion T.C“, Трг Славија, Музеј града Београда, нови Интерконтинентал, Делта мол Аутокоманда, Теразијска тераса, нове аутобуске станице на Новом Београду, „Airport City“ и пословни центар Сириус, као и многи други пројекти који ће изменити урбани изглед Београда и представити га као метрополу новог миленијума.

Изложба је пропраћена и штампаном публикацијом „Београд будућности“, која на 200 страна представља све предвиђене пројекте, уз текстуални опис наших афирмисаних архитеката.

У складу са „le Corbusierovim idiomom“, по коме је модерна архитектура пре свега информација – и то информација у којој живимо, „Ентеријер магазин“ овом манифестацијом „Дани архитектуре – Београд будућности“ доноси аутентична архитектонска искуства, која сведоче о нашој измењеној урбаној матрици, али и о нама самима и новом друштву које настаје.