Белфис, највећи регионални сајам фитнеса, велнеса и здравља, одржан је у хали 5 Београдског сајма у петак и суботу, 14. и 15. октобра 2022. године.

Под покровитељством Министарства омладине и спорта, Секретаријата за спорт и омладину Београда и Савеза за рекреацију и фитнес Србије, Белфис је представио бројне велике брендове, спортисте и професионалце из области фитнеса, који по правилу уговарају ексклузивне наступе.

Сајам је настао је по угледу на највеће светске и европске сајмове. Окупља најеминентније инструкторе и презентере из региона, велики број излагача – произвођаче и дистрибутере спортске опреме и реквизита, подова, суплемената, компаније које се баве здравом исхраном, фармацеутске куће, фитнес клубове, школице спорта, спортске факултете, међународне организације из света фитнеса… Због свега тога, организатори очекују долазак више од 10.000 посетилаца из земље и региона.

Током два сајамска дана, сви посетиоци су имали прилику да се упознају са сваким сегментом рекреације и фитнеса – опремом, справама и реквизитима, суплементацијом, програмима, едукацијом, иностраним сродним организацијама.

Сви посетиоци имали су прилику да у зони Medical check point провере свој здравствени статус и да вежбају уз богату програмску шему на бинама, у зонама за функционални тренинг, наменским body & mind радионицама, а најмлађе посетиоце Белфиса дочекала је специјална дечија спортска зона. За све оне жељне знања и усавршавања у фокусу су били XII Европски фитнес конгрес, као и Други форум „Туризам и фитнес“. Укупно, програм манифестације је обухватио више од 60 активација уживо у шест зона, као и презентације везане за фитнес, велнес, бодибилдинг.

На око 3.000 м2 простора, са мноштвом изложбених штандова и великим бројем учесника, Белфис се тако представио као значајан оријентир на мапи фитнес догађаја региона.