Tržni centar Sajam

Чувени „Базар“ на Београдском сајму, који је пре готово 30 година почео с радом као први тржни центар таквог профила не само у Београду него и у Србији, и био претеча многобројних каснијих, променио је и назив и локацију. Од понедељка, 6. фебруара 2017. овај некадашњи симбол трговачког Београда послује под називом Тржни центар „Сајам“, а смештен је сасвим близу свог претходника, у хали 11, на самом улазу у круг Београдског сајма.

Када је почетком последње, турбулентне деценије 20. века привукао купце у стотине малих продавница текстила, технике, козметике, хране и друге најразноврсније могуће робе широке потрошње, „Базар“ је истовремено ушао у историју домаће трговине и као прво стециште купохоличара отворено свих дана у години, укључујући и недељу и празнике, што је у то време била и прилика и привилегија. Крајем прошле године Београдски сајам је, у договору са дугогодишњим комерцијалним корисницима тог простора, донео пословну одлуку да се те хале ревитализују.

Тржни центар „Сајам“ задржао је трговачки концепцију „Базара“ па ће купци и у хали 11 Београдског сајма моћи да нађу све оно што су очекивали и налазили на досадашњем „Базару“. Радно време ТЦ „Сајам“ је од 10 до 20 часова сваког дана, укључујући суботу и недељу.