Компанија MOTOGRINI GRUPPO је пионир у понуди електричних возила на тржишту Србије. Својим првим наступом обележила је Motopassion 2015. године.

Ове године, на свом штанду у хали 7, припремили су чак три премијерна наступа.

Прво, биће представљена нова верзија већ познатог модела e:motion, али под називом Motogrini e:motion 2048 L3 са литијумским батеријама и иновативном дигиталном инструмент таблом.

Друго, у Мотогринију је развијена потпуно нова технологија за повећање домета електричних возила специјалним уређајем – Range module. Ова технологија се може примењивати на свим електричним возилима без или уз незнатне адаптације за повећање ефикасности, уз задржавање постојећег система и стандарда, и

Треће, директно са сајма ECME 2017 долази нам Supersoco TC, први електрични Cafe Racer у L1 категорији на свету, хит сајма ECMA 2017 у Милану. Мотогрини Группо је ексклузивни дистрибутер за овај јединствени двоточкаш (Bosch електромотор од 17″ велике енергетске ефикасности; FOC vector контролер; литијумске батерије ултра великог капацитета; могућност коришћења две батерије истовремено; ЦБС систем кочења; ЛЕД photoconductive фар; смарт апликација за мобилни телефон са провером исправности возила, локатором против крађе и многим другим корисним функцијама; one button start…)

Преостали део излагачког програма чини неколико е:мотион модела различитих домета, максималних брзина, снаге мотора и батерија .

Мотогрини ће свој наступ на Motopassion-у оплеменити бројним другим активностима.

Ове године ће бити реализована управо њихова иницијатива да се на сајму оформи „зелена зона“, као посебна зона у којој би на једном месту била представљена возила ове категорије свих произвођача. „Зелена зона“ ће бити у хали 7, а у њој ће бити изложена сва еколошка возила, електрични скутери, електрични бицикли и бицикли.

На Мотогрини штанду ће по трећи пут, и то 27. марта, на Фамилy даy, од 16х до 19х, бити организована радионица за најмлађе посетиоце сајма, посвећена безбедности у саобраћају. И ова радионица ради се у сарадњи са Агенцијом за безбедност саобраћаја.

Са партнером, компанијом Car:Go Tecnologies, која је 2015. лансирала сервис и апликацију CAR:GO (омогућава наручивање вожње преко мобилног телефона), први пут у свету биће пуштен исти такав модел moto-sharing услуга. То значи да ће, поред аутомобила, преко ове апликације и секције MOTO:GO моћи да се наручи и вожња мотором до жељене дестинације. На штанду Мотогринија вршиће се пријаве за све оне који би да, као возачи двоточкаша, уђу у овакав шеринг сервис.