Поводом изузетног јубилеја – 80. годишњице Првог међународног салона аутомобила, прве самосталне, специјализоване сајамске манифестације тек рођеног Београдског сајма, одржане од 5. до 15. марта 1938. године – ова компанија издала је персонализовану поштанску марку у ограниченом тиражу.

Овај филателистички раритет подсећа на историјске димензије и континуитет не само београдског Сајма аутомобила, него и сајамске, ауто-мото и пратеће индустрије у Београду али и на ширем европском простору.

Први међународни сајам аутомобила био је један од девет званично регистрованих салона аутомобила у тадашњој Европи, самим тим и један од епицентара светске аутомобилске индустрије. Учествовало је 107 излагача из Америке, Немачке, Француске, Енглеске, Италије, Чехословачке, Аустрије и Белгије, али и неколико домаћих. Било је изложено 375 возила, од чега 158 путничких, 65 теретних, 10 аутобуса, 18 шасија, 105 мотоцикала и бицикла, десет аутомобилских мотора, три трактора и један моторни багер. Због недостатка изложбеног простора, одбијено је чак 117 излагача.

Осамдесет година касније, сајмови аутомобила DDOR BG Car Show 06 и мотоцикала 12. Motopassion, као јединствен и најзначајнији овогодишњи регионални догађај у сектору ауто и мото индустрије, који се одржава од 22. до 28. марта 2018, окупљају 306 излагача аутомобилских брендова из двадесетак земаља, десетак произвођачи лаких привредних возила, те 73 излагача мотоцикала, АТВ и осталих моторних возила и бицикала.

Пригодне поштанске марке, односно њихово издавање поводом значајних датума и јубилеја, постале су део традиције Београдског сајма.