Десети интернационални фестивал аргентинског танга – „Beogradski tango susret“ – биће одржан у хали 3 Београдског сајма од 1. до 6. маја 2019. године. Ради се о једном од највећих европских танго фестивала, током којег, шест ноћи и дана, најбољи танго уметници данашњице и близу 1000 тангероса из 50 земаља плеше на истом подијуму.

Учесници имају прилику да и дању и ноћу уживају на великим игранкама, милонгама, а шлаг на торти су плесне радионице, које воде најпознатији аргентински, и не само аргентински плесни парови – Карлитос Еспиноза и Ноелиа Хуртадо, Џонатан Саведра и Клариса Арагон, Фаусто Карпино и Стефани Фесно, Иван Теразас и Сара Грдан, Серкан Јигит и Зејнеп Актар, Борис Маиданик и Мариа Инес Богадо и многи други врхунски професионалци.

На отварању фестивала свираће један од најпознатијих танго оркестара, чувени руски квартет Соло танго (званични оркестар неких од највећих међународних танго фестивала), а на затварању домаћи оркестар Тангуанго (настао окупљањем младих академских уметница, један од најфинијих зачина у богатом укусу београдског танго живота).

У врхунском ДиЏеј-тиму биће Мауро Берарди, Конрад Крински, Дарк-Ох, Семеон Кукормин, Франческо Кјески, Рамо и Гого, Андрес Молина и Пепе.

Посетиоци ће моћи да уживају и у ентеријеру посебно уређеном за овај догађај, као и у изложби познатих брендова из света танго моде.

Фестивал је значајан и за културно-туристичку понуду Београда, јер већ десету годину привлачи не само домаће љубитеља плеса, него и велики број иностраних гостију.

Организатор „Београдског танго сусрета“ је Tango Natural, највећа танго организација у Европи. Њена мисија су плесна едукација свих генерација, разноврсни пројекти и организација великих плесних, културних и рекреативних догађаја, промоција и ширење културе аргентинског танга као културе здравог и креативног односа према животу.