„Уживајте на време“ слоган је који ће обележити 39. издање Међународног сајма туризма. Ова највећа туристичка манифестација у земљи и региону југоисточне Европе биће одржана од 23. до 26. фебруара, када ће се на Београдском сајму представити најзначајније туристичке агенције, савези и организације, туристички центри, хотели, планине, бање, језера, градови, регије, ваздухопловне компаније, међународни тур оператори са свих континената. Посетиоци ће имати прилику да одаберу аранжмане за предстојећу туристичку сезону, али и да искористе „first minute“ понуде.

Земља партнер овогодишњег Сајма туризма је Црна Гора, дестинација која захваљујући географском положају и природним ресурсима представља изазов за туристе. Уз преовлађујуће морске аранжмане, Црна Гора ће понудити и остале туристичке дестинације по којима је позната – језера, кањоне, планине.

Србија ће представити своје природне лепоте и могућности за одмор, као и разноврсне садржаје за забаву, здравствени опоравак, спорт, рекреацију, авантуру… Због надалеко чувеног гостопримства, у Србији поред домаћих туриста уживају и гости из целог света. Посетиоци Сајма туризма имаће прилику да упознају и богату туристичку понуду Београда, који је пословни центар али и атрактивна „city break“ дестинација, град културе, спорта, добре енергије, шопинга и забаве.

Развој домаћег туризма и ове године биће додатно подстакнут туристичким ваучерима Владе Републике Србије за боравак у домаћим туристичким центрима. Око 60 хиљада ваучера грађани ће моћи да искористе у неком од 135 смештајних објеката.

Изузетан мултимедијални пратећи програм на Сајму туризма донеће посетиоцима незабораван сајамски доживљај. На атрактиван начин биће промовисани бројни фестивали, манифестације и важни догађаји, а презентације, промоције и дегустације, уз космополитски дух и присуство великог броја нација, Сајам чине подједнако провлачним за пословне посетиоце али и најширу публику.

Сајам туризма употпуниће још три манифестације које се, већ традиционално, одржавају у истом термину – 8. Међународни сајам вина BEOWINE, 13. Међународни сајам хотелско угоститељске опреме – HORECA и 13. Сајам сувенира „Посетите Србију“.