ЕКСПО-ЗИМ, сајам зимске спортске опреме, туризма и рекреације, биће одржан од четвртка, 30. новембра, до недеље, 3. децембра 2023. године, у Хали 5 Београдског сајма.

Као најузбудљивији догађај сезоне, Експо-зим не престаје да буде свет снега, брзине и адреналина, посвећен љубитељима зимских спортова, скијања, сноубордања, клизања или планинарења, и зимског угођаја уопште. Посетиоци Експо-зима увек су корак испред свих, први сазнају о најновијим иновацијама у свету зимске спортске опреме, врхунским скијашким наочарима, најновијим моделима скија или најмодернијим техничким материјалима за скијање.

И за професионалце и за почетнике, излагачи ће изнети све што чини добро зимско расположење: најновије моделе скија и везова, скијашке ципеле прилагођене различитим стиловима и нивоима вештине, штапове за скијање са иновативним карактеристикама, сноуборд опрему прилагођену различитим стиловима вожње, јакне отпорне на временске услове са термоизолацијом, панталоне, рукавице, капе, шалове, термочарапе и другу одећу за одржавање топлоте, кациге, заштитне наочаре, штитнике за руке и колена, чизме отпорне на воду и снег, иновативне моделе санки и опреме за забаву на снегу, итд.

Сви учесници у програмима ове сајамске манифестације – увозници, произвођачи, туроператори, менаџери зимских одмаралишта, компаније и продавци спортске опреме и одеће, инструктори скијања, сноуборда или пењања, спортска удружења, спортисти и техничари-сервисери, осигуравајућа друштва – спремни су да дају савете, одговарају на питања и деле знање и искуство о опреми прилагођеној потребама посетилаца, о техникама одржавања опреме и безбедности, о понудама и попустима на опрему реномираних брендова.

СЕРВИСНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ

Радно време Еxпозима биће од 10 до 20 часова.

Цена улазнице је 500 динара, а паркинга за аутомобиле у кругу сајма 150 динара по сату.

За оне који сваке године овај догађај ишчекују са великим нестрпљењем, излагачи најављују и традиционалне сајамске попусте и до 50 одсто. Показало се да је, по правилу, највеће интересовање за нове моделе опреме и реквизита за зимске спортове – скије, ципеле, везове, клизаљке, сноуборд, ски-комбинезоне, рукавице, капе, наочаре и друго, те за комисиону продају, промоцију екстремних спортова, услуге ски-сервиса, за сервисирање зимске опреме.

Суорганизатор Експо-зима – Асоцијација „Спорт за све“ – потрудиће се да ова манифестација задржи магнетну привлачност за оне који траже зимску комбинацију активног одмора, користи и забаве. Уз то, сајам је остао директно и ефикасно промотивно средство за велике брендове у овом сектору, спона са крајњим купцима и подршка њиховој радозналости и изборима, значајно средство утицаја на понашање при куповини и задржавање тржишта.

Међу тридесетак директних и заступљених излагача, који желе да задовоље различите потребе и намере посетилаца Експо-зима, наћи ће се и Интерспорт С трговина, Маркони спорт, ASW sport plus, Авантура парк, Snow Crew, White window, Триатлон клуб Зајечар, Ски Бус – удружење љубитеља скијања, Салто М и други.