Традиционални јесењи догађај који ће изнова обрадовати све заљубљенике у свет намештаја и нова прилика за уношење топлине у сопствени дом. Од ове године у новом термину, 59. Међународни сајам намештаја, опреме и унутрашње декорације (УФИ) одржаће се, од 6. до 11. октобра 2023. године на Београдском сајму, истовремено са 59. Међународним сајмом машина и алата за дрвну индустрију који траје дан краће, од 6. до 10. октобра.

Обе манифестације својим садржајем привлаче стране купце, који креирају понуду и тражњу на тржиштима на којима послују, па ће у халама Београдског сајма моћи ће да се упознају са српском дрвно-прерађивачком и индустријом намештаја која поседује изузетно квалитетне природне ресурсе, образовану радну снаге и снажан дизајнерски потенцијалан који је већ препознат широм Европе и света. Према последњим подацима извоз намештаја и производа од дрвета ове године износио је 753,2 милиона евра, што чини 6,2% укупног извоза Републике Србије, а у односу на исти период претходне године, забележен је раст извоза од 4,6%. Највећи извоз забележен је у сектору намештаја, и то у вредности од 320,8 милиона евра, са међугодишњим растом од 20,2% и позитивним спољнотрговинским салдом (233,9 милиона евра). У БДП-у Србије удео дрвне и пратећих индустрија је око 2,5%, а удео у извозу је достизао 6,3%, уз присутан позитиван тренд раста. Успешна сајамска промоција има за резултат интересовање за квалитетне производе српске индустрије намештаја, што доводи до повећања производње, отварање нових производних погона и радних места, раст извоза и БДП-а.

На Сајму намештаја, у специјалном амбијенту и међу изложеним експонатима, уз посебне погодности, посетиоци ће моћи да пронађу нешто што одговара њиховим потребама и афинитетима. Домаћи и страни излагачи, реномирани произвођачи намештаја, дизајнери, дистрибутери, трговци и други професионалци, представиће широк спектар намештаја за различите просторије и намене (стамбени, канцеларијски, дечји, баштенски, кухиње, спаваће собе, гарнитуре и још много тога), различите стилове намештаја (модерне, класичне, минималистичке, рустичне). Неће изостати ни други елементи ентеријера, као што су расвета, декоративни предмети и остали додаци који доприносе комплетном изгледу и опремању стамбеног или пословног простора. За сваког понешто.