Највећи ауто-мото хепенинг у овом тренутку у свету – 53. Међународни салон аутомобила и 11. Сајам мотоцикала, опреме и делова Motopassion – прилика је да и посетиоци и стручна јавност учествују у разним формама избора, вредновања и рангирања.

Тако већ у понедељак, 27. марта, у 17 часова, у грандиозној хали 1 Београдског сајма, посетиоце и излагаче очекује за многе можда и најатрактивнији и најважнији „споредни“ сајамски догађај – „Избор за мис 53. МСА и 11. Motopassion“, најлепше хостесе међу десетинама најлепших које додатно украшавају изложене аутомобиле и мотоцикле.

Жири

Проглашење најлепше хостесе – МИС Салона аутомобила и Motopassion-а заказано је за понедељак, 27. март у хали 1 Београдског сајма. Пресудну реч у овом „финалу“ имаће жири, у коме се ове године налазе глумци Виктор Савић и Лука Рацо, Снежана Дакић, водитељка Душица Спасић, као и др Ђорђо Маркенђани, генерални директор ДДОР Нови Сад.

У уторак, 28. марта, Аутомобилски форум, удружење аутомобилских новинара и других стручњака у области аутомобилизма, додељује традиционалне и разноврсне награде најуспешнијима и најбољима у различитим областима ауто-мото индустрије (личностима, привредним и тржишнима успесима, аутомобилима, мотоциклима).

Среда, 29. март, посвећена је проглашењу „Аутомобила са најбољим перформансама у односу на животну средину“ и додели награде стручног жирија – Еко Ауто 2017. у Србији. Ове године у конкуренцији је 18 аутомобила из овогодишње продукције.

Цео четвртак, 30. март, је Family Day, породични дан, намењен породичним посетама, када улазница за целу породицу (деца до 16 година старости у пратњи родитеља), кошта укупно 500,00 динара. Истог дана стручни жири Београдског сајма доделиће признања Grand Prix најуспешнијим учесницима у категоријама путнички аутомобили, лака привредна возила и пратећа индустрија.

Претпоследњег дана манифестације, у суботу 1. априла, од 10 до 13 часова, испред управне зграде Београдског сајма, посетиоце ће обрадовати Међународна смотра и парада олдтајмера „Меморијал принца Томислава Карађорђевића“, у организацији AMK Diplomat Classic и Олдтајмер клуб Београд.

Подсећања ради, Асоцијација аутомобилских новинара Србије, у чијем саставу су били новинари са дугогодишњим искуством у праћењу ауто-мото индустрије, већ је прогласио „аутомобиле године“ у четири категорије (први међу најбољима је, по њима – „пежо 3008“), а још у предсајамском периоду одржан је традиционални „Прес слалом Србија 2017“, у организацији Удружења новинара Србије и Београдског сајма, на којем је учествовало више од 60 такмичара.