Сајам аутомобила DDOR BG Car Show 08 и 16. Међународни сајам мотоцикала „Мотопешн“, јединствена сајамска манифестација и најзначајнији годишњи догађај у сектору ауто и мото индустрије у југоисточној Европи, биће одржани на Београдском сајму у традиционалном пролећном термину – од 21. до 27. марта 2024. године.

Српска асоцијација увозника возила и делова, која окупља све потенцијалне излагаче на сајму, и за овај сајам је најавила представљање свих нових модела код свих брендова заступљених на нашем тржишту. Посетиоцима и потенцијалним купцима пружа се могућност да учествују у јединственом догађају, током којег ће се представити тридесетак ауто и исто толико мото брендова. Очекује се око 40 нових модела у ауто и више од тог броја у мото сектору.

Разноликост импресивних садржаја и активности задовољиће различите интересе свих који кроче у сајамске хале. Биће им на располагању најновији модели аутомобила и мотоцикала који су се на нашем тржишту појавили прошле године или ће се појавити ове, што укључује аутомобиле различитих категорија – од градских аутомобила до луксузних лимузина, теренских возила, електричних и спортских аутомобила, као и широк спектар мотоцикала за различите врсте возача; премијере најновијих модела аутомобила и мотоцикала, који ће дефинисати будућност вожње; концепте који представљају визије будућности у аутомобилској индустрији и приказују иновативне технологије, дизајн и функционалности који се можда ускоро појаве на тржишту; најновије технолошке иновације, укључујући напредне системе безбедности, аутономну вожњу, еколошке технологије итд; додатну опрему и услуге, који подразумевају широк спектар гаражно-сервисне и друге додатне опреме и услуга, попут пнеуматика, аудио система, сигурносне опреме, специфичне опреме за електрична возила, осигурања, финансијских услуга, специјалних понуда и погодности за куповину на сајму и током сајма итд.

Фокус је на електричним и хибридним возилима, опреми и технологијама које подржава ову врсту возила, као што су батеријске технологије, пуњачи за кућне и јавне станице, соларни панели, апликације за управљање вожњом, технологије брзог пуњења, иновативни концепти за будућност пуњења електричних возила.

За посетиоце су по правилу најзанимљивија возила из лукс и премијум класе, за које је резервисана посебна хала Београдског сајма. Они ће моћи да уживају у детаљном истраживању ентеријера и екстеријера најновијих модела луксузних аутомобила реномираних брендова. Уникатни дизајн и луксузни раскошни ентеријери, врхунски квалитет материјала, пажљива израда, најновије технолошке иновације, напредни системи помоћи у вожњи, персонализована подешавања и бројни луксузни додаци овај сегмент DDOR BG CAR SHOW 08 чине сајамском оазом за врхунско уживање.

Неће изостати ни предавања, демонстрације, презентације, панел дискусије и тематске изложбе посвећене ауто и мото индустрији, попут будућности аутомобилске индустрије, електричних возила, безбедности у саобраћају, најновијих трендова и технологија у индустрији и слично. Традиционални део пратећег програма су и забавне активности које употпуњују искуство посетилаца, укључујући различита такмичења, изборе за најбоље у ауто-мото индустрији, симулаторе вожње… Све то у контексту еколошких предности електричних и хибридних возила у односу на традиционална возила са моторима са унутрашњим сагоревањем.

Сајмови ће бити одржани у халама 1, 1А, 2, 3, 3А и 4, радно време ће бити од 10 до 20 часова, а појединачна улазница за посетиоце коштаће 500 динара.