На Београдском сајму завршен је највећи грађевински догађај у овом делу Европе – 43. Међународни сајам грађевинарства SEEBBE.

Под слоганом „Златна грана српске привреде“, више од 550 излагача из 30 земаља приказало је иновације и технолошка достигнућа на пољу савременог и функционалног приступа градњи, моделе за опремање простора и постављање еколошких стандарда који дефинишу нову, еколошку културу живљења.

Током пет дана манифестације, Сајам грађевинарства посетило је нешто више од 36 хиљада посетилаца, на порталу је регистровано три хиљаде пословних посетилаца, а излагачи и посетиоци разговарали су на бројним светским језицима. Изузетно јака пословна димензија најјачи је утисак овогодишње манифестације, и може се рећи да ова манифестација расте у пословни центар грађевинске индустрије југоисточне Европе.

На сајму је први пут организовано наступила Привредна комора Аустрије, а у оквиру Националних изложби, које су прилика за испитивање тржишта и покретање нових пројеката, представили су се грађевинари из Турске, Чешке, Кине и Хрватске.

Сајамски програм и ове године употпуњен је представљањем професионалаца из индустрије камена, у оквиру 9. STONEEXPO Srbija. Овај догађај организовало је Пословно удружење за експлоатацију и прераду камена „Камен Србије“.

За ову велелепну смотру грађевинарства веома су били заинтересовани и медији, који су акредитовали 200 новинара из најразличитијих дневних и стручних издања. Своје извештаје са Београдског сајма свакодневно су слали дописници из Кине, Русије, Хрватске, Мађарске, БИХ, Македоније, Црне Горе…