Симболичан „нови почетак“ или наставак оног најбољег што Београдски сајам има да понуди својим верним и дугогодишњим посетиоцима, заказан је за 17. јун!

Под слоганом „Башта у срцу града“ у хали 3 и на отвореном простору Београдског сајма, од среде 17. до суботе 20. јуна 2020. године одвијаће се најмириснија манифестација – 25. Међународни сајам хортикултуре BeoPlantFair.

Биће то, у овом тренутку за све нас тако потребан доживљај за око и душу, обогаћен са још три тематске изложбе – 23. Изложба лековитог биља и препарата од меда Дарови природе, 8. Изложба баштенских и парковских машина и пратеће опреме MotoPlantExpo и 4. Изложба органске производње Organic Fest.

BeoPlantFair је већ годинама заштитни знак пролећног сајамског календара, цветни догађај који окупља љубитеље природе, зеленила и разноврсног цвећа, и доноси савремен поглед на естетику живљења у складу са природом.

Овај повратак у нормалне животне и друштвене токове, прилика је да се још јаче и чвршће повежемо са природом, њеним благодетима и плодовима. Сајам хортикултуре управо је место инспирације и идеја за уређење тераса, балкона, башти и озелењавање вртова.

На сајму ће моћи да се изабере из богатог избора садница цвећа, четинара и украсног биља, кактуса, сезонског цвећа, зачинских и ароматичних биљака, и купи одабрано директно од произвођача. BeoPlantFair је традиционално одлична прилика за све мале произвођаче и домаћинства да изађу изван локалних тржишта и успоставе нове контакте у прилог будућих сарадњи.

Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Србије је покровитељ и један од најактивнијих учесника и мотиватора ове манифестације.

Подразумева се да је улаз за посетиоце у „Башту у срцу града“ на Београдском сајму, за ову прилику, бесплатан. Чекамо вас да потврдимо да смо после свега задржали здрав дух и осећај за лепо, толико потребно да бисмо могли да наставимо даље!

Добро дошли на BeoPlantFair 2020!