Легендарни Новогодишњи вашар, део већ 59 година дуге предновогодишње свечарске традиције Београдског сајма, почиње у суботу 14. децембра. Посетиоци свих узраста моћи ће да уживају у незаборавној атмосфери која најављује предстојеће празнике, радост и опуштање.

Чувени Луна-парк, највећи забавни парк овог типа и активан у ово доба године на читавом Балкану, радиће од 14. па све до 30. децембра 2019. године, у хали 1 Београдског сајма, сваког радног дана од 13 до 20 часова, а викендом од 10 до 20.

Чак 37 објеката – рингишпили, лавиринти, вртешке, играонице, тобогани и друге игре за подизање адреналина – биће спремно да удовољи свакој врсти интересовања и жељи за врхунском забавом. Посебан овогодишњи ексклузивитет је рингишпил висок невероватних 30 метара, који ће кориснике винути до саме куполе грандиозне хале 1.

Уз игру и забаву, посетиоци ће имати могућност куповине новогодишњих поклона, пригодних играчака, сувенира и различите друге робе широке потрошње, и то по празничним ценама. Биће им на располагању различите угоститељске услуге, роштиљ или слаткиши, а све то заједно озбиљна је инспирација за све који би да се забаве сами, али и за читаве породице. Бројна изненађења и јединствена чуда у овој врсти забаве у стању су да и оне најодважније доведу пред озбиљна искушења.

Предновогодишњи празнични угођај у кругу Београдског сајма употпуниће и високотехнолошки забавни парк „Starland, такође највећи своје врсте у региону, смештен у халама 8 и 9, а отворен 365 дана у години. Радним даном од 12 до 22 часа, а викендом од 10 до 22, ово врхунско забавиште, намењено такође свим узрастима и афинитетима, нуди преко 300 апарата за игру и разоноду, широк спектар популарних забавних садржаја, од билијара, пикада, стоног хокеја и фудбала, зона са песком, двораца са тобоганима или караока, до ВР машина последње генерације, „ролинг аутомобила“, аркадних игара, сударача и сл.

Најзад, они који би да претпразничку атмосферу искористе у шопингу, моћи ће да се опусте у тржном центру „Сајам“, бившем „Базару“, у хали 11 Београдског сајма. Текстил, козметика и други артикли, често најтраженији и са ценама најприступачнији управо у претпразничко време, прилика су која се не пропушта. Радно време ТЦ „Сајам“ је од 10 до 20 часова сваког дана, укључујући суботу и недељу.

У време Новогодишњег вашара, од 14. до 30. децембра, улаз је бесплатан, а коришћење садржаја се наплаћује. Цена паркирања у кругу Београдског сајма је 150 динара по сату.