„Expo-zim“, међународни сајам зимске спортске опреме, туризма и рекреације, ове године биће одржан од 7. до 10. децембра, у хали 4 Београдског сајма.

Са циљем да заљубљенике у зимске, и не само зимске, спортове обрадују угоднијом, лепшом, садржајнијом, забавнијом али и „јевтинијом“ зимом, под истим кровом окупиће се више од 40 излагача, увозника, произвођача, дистрибутера и сервисера зимске спортске и рекреативне опреме, заступника врхунских светских брендова, зимских туристичких центара и скијалишта, водећих туристичких агенција, хотела, одмаралишта и промотера познатих и популарних туристичких дестинација и садржаја.

Осим понуде скијашке, планинарске, фитнес и камп опреме – најновијих модела скија, санки, „snow-bordova“, ципела, везова, ски-одела, рукавица, капа, наочара и других елемената зимске спортске одеће и обуће, па чак и АТВ возила и моторних санки – заинтересованима ће, већ по традицији, бити на располагању и велики избор медицинских препарата за спортисте и рекреативце. Посебном задовољству могу да се надају и они који очекују да на „Expo-zim-u“ продају, размене, репарирају или сервисирају половну зимску спортску опрему.

Тако ће се први пут на Еxпо-зиму појавити компаније Интерспорт, и то на чак 200 квм, и ски робна марка „Descente“. На ово тржиште враћа се бренд Алпина, фирма ИСР2010 из Београда представља цео асортиман познатог бренда „Phenix“, а ни овог пута неће изостати „Sport vision, Beosport, N sport, Outdoor, Tref, Gora, Salto M ili Marconi sport“ са својим стандардним понудама.

Поред свега, „Expo-zim“ је прилика која се не пропушта за оне који би да благовремено обезбеде најповољније могуће туристичке аранжмане за зиму, новогодишње и божићне празнике или незабораван провод на бројним домаћим и страним скијалиштима, све по нижим ценама. У овом сегменту најављена је промоција Бјелашнице као ски дестинације, биће представљене Дивчибаре као нова зимска дестинација, Ски Словениа представља неколико словеначких скијалишта…

Традиција ове сајамске манифестације налаже, а произвођачи одеће и спортске опреме најављују, ексклузивне сајамске попусте од 10 до 50 одсто. Са конкурентним понудама неће заостајати ни туристички посленици, посебно они који нуде услуге ски-пасова и других скијалишних услуга. Очекивано, Скијалишта Србије ће на свом штанду одобравати већ неизоставне попусте на ски-пасове у својим скијашким центрима. Неки сајамски излагачи своја изненађења за посетиоце одлажу за сам почетак сајма, како би задовољство посетилаца било још веће.

Асоцијација „Спорт за све“, суорганизатор „Expo-zim-a“, такође ће се побринути да ова манифестација буде празник за пријатеље спорта, заљубљенике у скијање и зимску рекреацију те чланове великог броја клубова, савеза и удружења из свих земаља региона. Као и претходних година, припрема низ додатних програма – предавања, изложби и спортских квизова, а заједно са Скијалиштима Србије и стручна саветовања о безбедности на ски-стазама.