„Златни кључ“, престижна награда Међународног сајма намештаја, опреме и унутрашње декорације, на 55. издању додељена је најуспешнијим излагачима у пет категорија. О добитницима је одлучивао стручни жири, којим је председавао Марко Басаровски, а чланови су били Макс Ромел, Матео Рањи, Сеан Поропат и Дамјан Гебер.

За најбољу колекцију и производ „Златни кључ“ освојио је швајцарски произвођач WHITE OAK AG, за „Malin Collection“, а за најбољи сајамски наступ ова престижна награда припала је београдском произвођачу HARD STUFF DOO. За најбољи намештај за спољашњу употребу ове године је награђен шпански произвођач MOBLES 114, за „Tube Chair Aluminium“, коју потписује дизајнер Eugen Quitllet.

Катарина Трпковска је најбољи млади дизајнер, а „Златни кључ“ јој је уручен за лампу „Кран“. А најбољи концепт награђен „Златним кључем“ осмислио је дизајнер Петар Благојевић са Шумарског факултета, за сто и столицу „Muse“.

„Сајамски кључ“ назив је нове награде на Сајму намештаја, а добитници су: HEALTHCARE EUROPE из Руме, за асортиман излагачког програма, ВИТОРОГ ПРОМЕТ из Новог Сада, за изузетан вишегодишњи допринос подизању квалитета манифестације, а ивањички МАТИС д.о.о. награђен је за укупан сајамски наступ.