Истовремено са Салоном аутомобила, на Београдском сајму одржава се и 11. MOTOPASSION – Међународни сајам мотоцикала, делова и опреме. Манифестација је ове године смештена у три хале, а више од 150 излагача премијерно представља чак 130 бицикала, скутера, мотоцикала и квадова.

MOTOPASSION представља прави „свет на два точка“, а у богатој понуди налазе се најразличитији модели, од бицикала за пијацу који коштају 16 хиљада динара и производе се на Сланачком путу, до мотоцикла „дукатија“ из Италије, за које треба издвоји 35 хиљада евра.

На Сајму је изложена и комплетна додатна опрема за двоточкаше, али и кациге и одела за бициклисте и мотоциклисте.

Једна од овогодишњих атракција Сајма је шампионски мотор познатог возача Валентина Росија. Да би београдска публика могла да види баш овај мотор и да се слика поред њега, плаћено је осигурање од 100 хиљада евра. На истом штанду приказана су и два нова скутера, који поред класичне имају и додатну опрему – „аирбаг“ за возача и сувозача.

Излагачи на MOTOPASSION-у кажу да скупи мотори лако налазе купце. Што је новији модел и боља опрема мотоцикл се лакше продаје, иако поједини примерци коштају колико и добар аутомобил.

На Сајму мотоцикала изложени су најновији модели, који су у понуди и свуда у свету. Просечна цена доброг мотоцикла је 6-11 хиљада евра.

Током првих пет дана Сајма продат је читав увезени контигент, чак и сајамски експонати.